Přístup operátora zdravotnického operačního střediska k volání suicidálního pacienta - Ivanov, Bystrík (Univerzita Pardubice, 2023)
Práce se zabývá řešení volání řešení suicidálního pacienta na linku 155. V teoretické části jsou rozebrány dva hlavní tematické okruhy, zdravotnické operační středisko, a Problematika sebevražd. Průzkumná část se zabývá zkoumaní znalostí a schopností studentů oboru zdravotnické záchranářství v této problematice. Na základě teoretické částí a průzkumu bude vytvořen edukační materiál pro studenty.
The approach of Emeregency medical call handlers on suicide calls
Keywords: zdravotnické operační středisko; sebevražda; krizová intervence; studenti; emergency medical operation center; suicide; crisis intervention; students