Rozvoj malého a středního podnikání pomocí franchisingu - Simkovičová, Eva (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce je věnována možnostem realizace franchisového podniku v podmínkách tržní ekonomiky ČR se zaměřením na analýzu vnějšího a vnitřního prostředí společnosti, možnostmi financování a postupem realizace vybrané franchisy. V práci je nastíněn stručný vývoji franchisingu v České republice a ve světě. Dále je charakterizován současný a budoucí vývoj tohoto podnikání. Analytická část hodnotí současný stav franchisové sítě, možnosti realizace a nároky kladené na budoucího franchisanta. Závěrečná část práce popisuje postup implementace a konkrétní kroky vedoucí k založení vybrané franchisy.
Development of small and medium-sized business by franchising
Keywords: franchising; franchisor; franchisee; franchise contract; PESTLE analysis; McKinsey 7S; franchisant; franchisingová smlouva; PESTLE analýza