Ústavní soud České republiky - Čeliš, Michael (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá Ústavním soudem České republiky, právní úpravou této problematiky, popsáním kompetencí, organizační struktury a jednotlivých druhů řízení před Ústavním soudem. Dále práce pojednává o vývoji ústavního soudnictví u nás a v závěru práce jsou ústavní soudy v České a Slovenské republice.
The constitutional court of the Czech Republic
Keywords: constitutional courts; judges; legal proceedings; ústavní soudy; soudci; soudní řízení