Analýza pojistného trhu v oblasti havarijního pojištění - Navrátil, Roman (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce analyzuje pojistný trh v oblasti havarijního pojištění. Popisuje vývoj pojišťovnictví od historie po současnost a definuje pojistný trh a jeho působení. Na základě provedené analýzy jsou navrženy nové možnosti, které je možné implementovat do stávajících produktů havarijního pojištění.
The analysis of insurance market in the field of casco insurance
Keywords: casco insurance; insurance system; insurance market; accident frequency; havarijní pojištění; Pojišťovnictví; pojistný trh; Nehodovost