Průběh onemocnění osob s poruchami příjmu potravy - Černohousová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá poruchami příjmu potravy, konkrétně mentální anorexií a mentální bulimií. Klade důraz na průběh onemocnění a vliv internetového portálu idealni.cz, který respondenti této práce navštěvovali. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je kompilací odborných děl autorů, kteří se touto problematikou zabývají. Přibližuje základní poznatky o tomto onemocnění a jeho charakteristiky. Praktická část je zaměřena na výzkum vedený s návštěvníky internetového portálu idealni.cz a výsledky jednotlivých rozhovorů.
Course of disease of people with eating disorders
Keywords: poruchy příjmu potravy; mentální anorexie; mentální bulimie; eating disorders; anorexia nervosa; bulimia nervosa