Studium míchání surovin pro výrobu spinelových pigmentů v zařízení se stochastickým pohybem nádoby mísiče při použití míchacích těles - Čechák, Pavel (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce se zabývá studiem směšování třísložkového systému ZnO-Cr2O3-Fe2O3 na směšovacím zařízení DYNA-MISCHER za přítomnosti míchacích těles. Dále srovnává tento míchací proces s procesem bez použití míchacích těles. Srovnání je provedeno na základě rozdílu barevného tónu pro pigment připravený směšováním bez těles a směšováním s tělesy.
Mixing of raw-materials for pigment production in a stochastic-operated mixer with uses of mixing corpucsles
Keywords: směšování; míchání; třísložkové systémy