Scintigrafická diagnostika febrilních stavů nejasného původů - úloha radiologického asistenta - Plištilová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá febrilními stavy nejasného původu. Tato práce se skládá ze dvou částí z části teoretické a praktické. Teoretická část je zaměřena obecně na nukleární medicínu a možnosti vyšetření v nukleární medicíně při detekci febrilních stavů nejasného původu. Praktická část je zaměřená na úlohu radiologického asistenta pří vyšetřování pacientů s febrilními stavy nejasného původu na oddělení nukleární medicíny.
Scintigraphic diagnosis of febrile conditions of unknown origin - the role of a radiological assistant
Keywords: febrilní stavy; radionuklidy; nukleární medicína; zánět; radiofarmakum; febrile conditions; radionuclides; nuclear medicine; inflammation; radiopharmaceutical