Soutěže v poskytování přednemocniční péče - Staněk, Jan (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářské práce se zabývá vybranými soutěžemi v poskytování přednemocniční péče, pořádanými na území České republiky. Teoretická část vysvětluje některé pedagogické pojmy, týkající se soutěžení, charakterizuje stěžejní pojmy, týkající se první pomoci, popisuje metody využívané při realizaci soutěží v poskytování přednemocniční péče a rozebírá jednotlivé soutěže, které se v současnosti pořádají. Praktická část je rozdělena do dvou oddílů. První oddíl je zaměřen na kvalitu, organizaci a přípravu jednotlivých soutěží a také na rozdíly mezi nimi. Druhý oddíl řeší problematiku výběru studentů, reprezentujících UPCE na univerzitou podporovaných soutěžích.
First aid competitions
Keywords: soutěže; přednemocniční péče; maskování; organizace; competition; first aid; masking; organization