Využití terapií v edukačním procesu žáků se speciálními potřebami - Ehl, Petr (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce bude zaměřena na aktuální téma, a to na problematiku využití terapií v edukačním procesu žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Její zpracování bude klasicky rozděleno na teoretickou a praktickou část - výzkum. V teoretické části budou vysvětleny základní oblasti - terapie - arteterapie, muzikoterapie, biblioterapie, hippoterapie, žák se speciálními potřebami, legislativa V praktické výzkumné části realizované kvalitativním designem využijeme metod analýzy dokumentů, pozorování a rozhovory. Cílem práce je zjistit, jaké formy terapií se používají nejčastěji, jaké terapie převažují na Základních školách a Speciálních školách a jak jednotlivé terapie individuálně působí na rozvoj žáků se speciálními vzdělávacími potřebami.
Use of therapies in the educational process of pupils with special needs
Keywords: terapie; žák se speciálními potřebami; speciální škola; edukace; rozvoj osobnosti; therapy; pupil with special needs; special school; education; personality development