Vliv výše minimální mzdy na fungování trhu práce - Kejdanová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je zaměřena na problematiku trhu práce a na důsledky minimální mzdy na fungování trhu práce v České republice v rámci ekonomických souvislostí. Postihuje základní jevy na trhu páce, funkci a vývoj minimální mzdy v podmínkách České republiky. Ukazuje pozitivní i negativní důsledky institutu minimální mzdy na zaměstnance i zaměstnavatele, stejně jako na ekonomiku země jako celku.
Influence of a minimum wage height on the labour market
Keywords: Labour Market; offer of jobs; job enquiry; minimum wage; Unemployment; Trh práce; nabídka práce; poptávka po práci; minimální mzda; Nezaměstnanost