Akutní lymfoblastická leukemie - Suchá, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je věnována akutní lymfoblastické leukémii. Akutní lymfoblastická leukémie je závažné onemocnění krvetvorby, vzniklé nekontrolovaným dělením lymfoblastických buněk. Cílem práce je shrnutí dosavadních poznatků o vzniku, klasifikaci typů a pokroků v diagnostice a léčbě akutní lymfoblastické leukémie. Součástí této práce je i stručný popis základního rozdělení leukémií.
Acute lymphoblastic leukemia
Keywords: leukémie; akutní lymfoblastická leukémie - klasifikace; diagnostika; léčba; leukemia; acute lymphoblastic leukemia - classification; diagnosis; treatment