Analýza marketingové komunikace na sociálních sítích - Švajgl, Jakub (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou marketingové komunikace na sociálních sítích se zaměřením na Facebook. V teoretické části je definován pojem sociální sítě, dále zde jsou představeny typy uživatelů používajících tyto sítě. Definován je web 2.0 a popsána historie sociálních sítí, rovněž samostatně historie sítě Facebook. V teoretické části rovněž nalezneme popis úspěšných aplikací marketingových strategii na Facebooku, typy reklamy na sociálních sítích a statistky týkající se Facebooku. V praktické části diplomové práce nalezneme analýzu 15 společností majících své stránky na sociální síti Facebook.
Analysis of marketing communication on social networks
Keywords: sociální sítě; web 2.0; Facebook; analýza; marketing; social network; web 2.0; Facebook; analysis; marketing