Vliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenek - Zapletal, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce se zabývá parametry kvality pohankových sušenek sušených při nízkých teplotách. V teoretické části jsou popsány jednotlivé alternativní druhy stravování, dále jsou popsány suroviny použité pro výrobu sušenek a jejich vliv na lidský organismus. Nakonec je popsán princip metod použitých pro stanovení jednotlivých kvalitativních parametrů. V experimentální části byly stanoveny vybrané parametry u laboratorně připravených vzorků pohankových sušenek. V závěru práce jsou uvedena naměřená data, která byla porovnána s odbornou literaturou.
The effect of moderate drying temperatures on the quality of buckwheat-based cookies
Keywords: syrová strava; pohanka; antioxidační kapacita; sušení; stabilita tuků; raw food; buckwheat; antioxidant capacity; drying; stability of fats