Bolest u dětí jako indikátor kvality - Penjaková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku bolestí u dětí z pohledu kvality a bezpečí zdravotní péče. Teoretická část se specializuje na management kvality ve zdravotnictví, popisuje možnosti a nástroje k jejímu zvyšování a metody hodnocení kvality zdravotní péče. Další část se podrobněji věnuje bolesti jako indikátoru kvality v obecné rovině a vysvětluje její specifika u dětí. Ve výzkumné části práce jsou vyhodnocována data získaná retrospektivní analýzou chorobopisů hospitalizovaných dětí, u kterých byla řešena bolest. Cílem práce bylo posuzovat shody nebo neshody ve zdravotnické dokumentaci s příslušnými platnými předpisy týkající se péče o dítě s bolestí.
Pain in children as a quality indicator
Keywords: kvalita zdravotní péče; indikátory kvality ve zdravotnictví; bolest u dětí; hodnocení bolesti; quality of health care; health care quality indicators; pain in children; assessment of pain