Developing cultural awareness in ELT - Vrbová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá možnými způsoby implementace prvků kulturních studií do procesů vyučování anglického jazyka. Teoretická část definuje relevantní pojmy a pojednává o cílech výuky kultury a o didaktických prostředcích sloužících k dosažení stanovených cílů. Praktická část obsahuje případovou studii zkoumající prostředky používané na ZŠ k rozvíjení kulturního povědomí žáků a dále obsahovou analýzu učebnic.
Rozvíjení kulturního povědomí při výuce anglického jazyka
Keywords: kulturní studia; vyučování; Anglický jazyk