Řešení dopravní nehodovosti v okrese Příbram - Šebetka, Martin (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem práce je zhodnocení dopravní nehodovosti v okrese Příbram a navržení vhodných opatření vedoucích ke snížení dopravní nehodovosti v tomto okrese. V práci bude provedeno vyhodnocení nejčastějších příčin dopravních nehod, zavinění, úseků, kde dochází k dopravním nehodám. Bude analyzováno více druhů míst, kde dochází k závažným následkům při dopravních nehodách. Na základě analýzy bude předložen návrh opatření ke snížení nehodovosti v okrese Příbram, a to možnou úpravou míst dopravních nehod. Dále bude navržena změna činnosti Policie České republiky spočívající ve zvýšení kontrol zaměřených na provoz nákladních vozidel, měření rychlosti vozidel a s tím související vybavení Policie České republiky.
The solution of the traffic accidents in the district Příbram
Keywords: dopravní nehodovost; nehodové místo; policie; snížení počtu dopravních nehod; technické vybavení; the traffic accidents; place of frequent accidents; the police; reduce traffic accidents; technical equipment