Aktivizace seniorů v domovech důchodců - Boháčková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na generaci seniorů žijících v domovech důchodců, kterým je potřeba věnovat nemálo pozornosti a to ve všech oblastech. Velká pozornost je věnována aktivizaci, které se autorka blíže věnuje v teoretické části. Zde vysvětluje i některé pojmy - senior, stárnutí, změny, ke kterým ve stáří dochází, různé fáze adaptace na nové prostředí (vstup do domova důchodců - dobrovolný či nedobrovolný). Pro přehled je uvedeno i několik příkladů, jak může aktivizace probíhat.
The activation of elderly persons at retirements homes
Keywords: senioři; stárnutí; domovy důchodců; aktivizace; elderly persons; aging; retirements homes; activation