Vzdělávání žen ve státech Evropské unie - Jiříkovská, Eva (Univerzita Pardubice, 2007)
V této bakalářské práci se chci věnovat především vzděláváním v Evropské unii a jeho vývoji, dále problému rovných příležitostí mužů a žen ve vzdělávání v České republice, rovnému přístupu mužů a žen na pracovním trhu a také jak je tento problém řešen v dokumentech Evropské unie.
Education of women in the states of European Union
Keywords: Education; European Union; Employment market; Unemployment; Gender; Vzdělávání; Evropská Unie; Trh práce; Nezaměstnanost