Nástropní zrcadlo (č.26) v Očistcové kapli v bývalé piaristické koleji v Litomyšli - Pácal, Martin (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se věnuje záhranným restaurátorským zásahům provedeným na výzdobě kaple Očistec piaristické koleje v Litomyšli. Jedná se o úsek malby ze souboru barokních nástěnných maleb fresco-secco od neznámých autorů, konkrétně o výjev z nástropního zrcadla Dialog Ezechiela s Hospodinem.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; nástěnné malby; techniky nástěnné malby; fresco-secco; průzkumy; baroko; piaristé