KOMPARACE PŘÍSTUPŮ K DIVERSITY MANAGEMENTU VE VYBRANÝCH PODNICÍCH - Černá, Vendula; Myšková, Renáta (Ekonóm, 2016)
Tento článek se zabývá srovnáním přístupů k řízení diverzity, která je součástí společenské odpovědnosti firem (CSR). Po vymezení teoretických východisek následuje stručný popis metodiky průzkumu. Údaje byly čerpány z internetových stránek vybraných firem. Článek obsahuje charakteristiku těchto podniků, jakož i srovnání přístupů k řízení diverzity.
COMPARISON OF APPROACHES TO DIVERSITY MANAGEMENT IN SELECTED COMPANIES
Keywords: Diverzita; diversity management; sociální odpovědnost podniků; manažerská etika; rovné příležitosti; Diversity; diversity management; corporate social responsibility; managerial ethics; equal opportunities