Využití kapilární elektroforézy pro analýzu proteinových fosforylací. - Kyralová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomova prace se zabyva separaci fosfopeptid. pomoci kapilarni zonove elektroforezy s vyu.itim UV detekce. V teoreticke .asti jsou popsany jednotlive techniky kapilarni elektroforezy, funkce a vyznam protein. a proteinovych fosforylaci. Experimentalni .ast je v.novana optimalizaci p.ipravy magnetickych nosi.. pro proteolyticke .t.peni a defosforylaci modeloveho vzorku ?ż-kaseinu a vzorku tau proteinu p.ed jejich CE separaci a MALDI-MS analyzou.
The use of capillary electrophoresis for analysis of protein phosphorylation.
Keywords: kapilární zónová elektroforéza; MALDI-MS; fosforylované proteiny; tau protein; capillary electrophoresis