Průmyslové zóny města Pardubice a rozvojový potenciál brownfields - Němec, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Předmětem bakalářské práce je vypracování přehledu průmyslových zón a brownfields v Pardubicích a okolí a rozbor vývoje a klíčových faktorů se zaměřením na potenciální a úspěšné projekty regionu. První teoretická část je zaměřena na vymezení problematiky brownfields, zejména na typologii brownfields. Součástí teoretické části je také seznámení s výhodami regenerace brownfields, s jejími hlavními aktéry, možnostmi financování a legislativními aspekty brownfields. V druhé praktické části je přiblížena stručná faktografie vybraných průmyslových zón a brownfields. V rámci této druhé části je vypracována podrobná SWOT analýza a analýza vybraných charakteristik.
Industrial zones in Pardubice and brownfields development
Keywords: brownfields; Pardubice; průmyslové zóny; rozvoj města; investice; zaměstnanost; regenerace; industrial zones; city development; investment; employment; regeneration