Kriminalita při realizaci krizových opatření v okrese Svitavy - Bárta, Luboš (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem kriminality v okrese Svitavy. Klade si za cíl zhodnocení a komparaci vývoje trestných činů a struktury kriminality v období realizace krizových opatření v souvislosti s onemocněním COVID-19 s obdobím běžného stavu. Pro posouzení vývoje trestné činnosti v okrese Svitavy byla v období let 2017 až 2020 analyzována i trestná činnost v ostatních okresech Pardubického kraje. Z analýzy vyplynulo, že vlivem epidemiologických opatření došlo k významném poklesu trestné činnosti ve zkoumaném území.
Criminality during crisis measures in Svitavy District
Keywords: kriminalita; kriminologie; trestné činy; krizové řízení; COVID-19; Svitavy; criminality; criminology; criminal acts; crisis management; COVID-19; Svitavy