Židovští uprchlíci z Haliče a Bukoviny ve východních Čechách během první světové války - Habartová, Klára (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá pobytem židovských uprchlíků z Haliče a Bukoviny v oblasti východních Čech během první světové války a několik let po jejím skončení. Ve druhém svazku je zpracována edice matričních výpisů k pobytu těchto uprchlíků.
Jewish refugees from Galicien and Bukovina in East Bohemia throught the First World War
Keywords: Židé; uprchlíci; Halič; Bukovina; 1. světová válka; východní Čechy