Hodnocení hospitalizace očima dětí - Provazníková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2019)
Teoreticko-průzkumná bakalářská práce se zabývá subjektivním hodnocením hospitalizace očima dětí. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku zkoumané věkové kategorie dětí, jejich potřeby, dále se zabývá nemocemi a úrazy hospitalizovaných dětí a jejich reakcí na pobyt v nemocnici se zaměřením na vlivy prostředí, herní aktivity, komunikaci a osobnostní charakteristiky dětských sester. Výzkumná část prezentuje výsledky dotazníkového šetření zaměřeného na spokojenost s hospitalizací realizovaného u hospitalizovaných dětí ve věku 7-15 let.
Valuation of hospitalization through children's eyes
Keywords: dítě; dotazníkové šetření; hospitalizace; ošetřovatelská péče; spokojenost; child; questionnaire survey; hospitalization; nursing care; satisfaction