Role autoprotilátek v boji proti nádorům - Štěpařová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce je věnována problematice tvorby autoprotilátek jako součást protinádorové imunity u pacientů s nádorovými chorobami. Práce popisuje fenomén tvorby autoprotilátek v rámci přirozené imunity a jejich vliv na průběh nádorového onemocnění, případně schopnost pacienta odpovídat na léčbu. Práce zmiňuje i význam tzv. terapeutických a diagnostických protilátek se specifitou proti strukturám asociovaným s nádorovými buňkami.
Role of Autoantibodies in Cancer Targeting
Keywords: autoprotilátky; protinádorová imunita; přirozená autoimunita; anti-TAA; nádor; autoantibody; antitumor immunity; nature autoimmunity; anti-TAA; tumor