Analýza nakupovaných zásob materiálů a činností nákupu ve vybraném podniku - Bačina, David (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nakupovaných zásob materiálů a činnostmi útvaru nákupu ve vybraném podniku. Teoretická část práce je zaměřena na vysvětlení pojmů spojených s řízením zásob a činnostmi oddělení nákupu. Praktická část práce je věnována představení vybraného podniku XYZ, jsou specifikovány činnosti útvaru nákupu a analyzovány náklady tohoto útvaru. Dále jsou analyzovány poměrové ukazatele zásob a bezobrátkové výrobní zásoby.
Analysis of Purchased Material Inventories and Purchasing Activities in the Selected Company
Keywords: zásoby; členění zásob; činnosti nákupu; dodávkový cyklus; náklady na útvar nákupu; hodnocení dodavatelů; inventory; inventory breakdown; purchasing activities; supply cycle; purchasing department costs; supplier evaluation