Demografická změna a její vliv na politiku podniku v oblasti získávání nových pracovníků - Horníková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá analýzou politiky podniku v oblasti současných demografických změn, zejména v kontextu stárnutí populace. Zároveň se také zaměřuje na státní politiku v souvislosti s touto problematikou a dochází i ke komparaci se zahraničím. Na základě získaných dat je analyzován podnik LOM PRAHA s.p. a jsou zde navrhnuta možná opatření směřující ke zlepšení jeho stavu.
Demographic change and its impact on enterprise recruitment policy
Keywords: stárnutí; populace; age management; demografické změny; senioři; ageing; population; age management; demographic changes; elderly