Studium krystalizace chalkogenidových skel - Pilný, Petr (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato diplomová práce je zaměřena na studium krystalizace chalkogenidových skel. Byla studována krystalizace Sb2Se3 ve skle quasi-binárního složení (GeSe2)0,5(Sb2Se3)0,5 pomocí DSC za izotermních a neizotermních podmínek. Spolu s touto diplomovou prací byl vytvořen program OriTas, který byl následně použit pro vyhodnocení všech výsledků včetně kinetické analýzy a simulaci teoretických křivek.
Crystallization study of chalcogenide glasses
Keywords: DSC; Chalkogenidová skla; krystalizace; kinetika; Ge-Sb-Se