Příprava bioafinitního nosiče pro snadnou identifikaci proteinů a peptidů - Dvořáková, Eva (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem práce bylo připravit bioafinitní nosič pro snadnou izolaci proteinů a peptidů s tarozinem, tryptofanem a fenylalaninem na C konci molekuly. Pro vývoj takového nosiče byl využit anhydrochymotrapsin, který vykazuje afinitu k peptidům typu produkt štěpení chymotrypsinem. V rámci práce byla připravena kolona pro přečištění chymotrypsinu a byly optimalizovány podmínky purifikace.
Preparation of bioaffinity carrier for simple protein and peptide identification
Keywords: bioafinitní nosiče; imobilizace ligandů; bioafinitní chromatografie; peptidové mapování; Hmotnostní spektrometrie