Příprava tablet pomocí 3D tisku - Šemberová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá přípravou tablet pomocí 3D tisku. V úvodní teoretické části se zaměřuje na objasnění základních pojmů ohledně metody 3D tisku. Pozornost je věnována metodám ve farmaceutickém průmyslu, ve kterém hraje roli přijatelnost či nepřijatelnost použitelnosti těchto metod pro přípravu tablet, které jsou v teoretické části také zmíněny. V další části práce je zakomponován návrh postupu přípravy tablety metodami 3D tisku a nadále diskutována jejich využitelnost v personalizované medicíně.
Preparation of tablets using 3D printing
Keywords: 3D tisk; 3D tisk ve farmaceutickém průmyslu; personalizovaná medicína; tablety; 3D print; 3D printing in farmaceutical industry; personalized medicine; tablets