Finanční výkonnost společnosti FÉNIX, s.r.o. - Češka, Josef (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem bakalářské práce bylo na základě externí finanční analýzy posoudit finanční situaci společnosti FÉNIX, s.r.o. a navrhnout doporučení pro zlepšení. Sledovaným období byly roky 2014-2018. První kapitola obsahuje teoretické vymezení finanční analýzy, metod a nástrojů využívaných ve finanční analýze. V rámci druhé kapitoly je provedeno samotné vyhodnocení finanční situace společnosti FÉNIX, s.r.o. pomocí metod a nástrojů finanční analýzy. Třetí kapitola shrnuje návrhy na zlepšení ekonomické situace ve společnosti.
Financial performance of the company FÉNIX, s.r.o.
Keywords: finanční analýza; absolutní ukazatele; poměrové ukazatele; účetní výkazy; financial analysis; absolute ratios; ratios; financial statements