Průtah silnice II/324 Pardubicemi v úseku Na Spravedlnosti - Demokratické mládeže - Jarkovská, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce je návrhem vhodného řešení průtahu silnice II/324 Pardubicemi, byla vypracována jako studie proveditelnosti stavby. Práce byla koncipována tak, aby zahrnovala všechny druhy dopravy (pěší, cyklisty, doprava v klidu, MHD, individuální automobilová doprava), včetně uspořádání křižovatek. Hlavní důraz byl kladen na bezpečnost a plynulost jízdy. Návrh se nezabýval pouze dopravou, ale také zelení. Při vypracování této práce bylo vycházeno z aktuálních legislativních a technických předpisů pro vypracování projektové dokumentace staveb.
Draft road II/324 Pardubicemi in stage Na Spravedlnosti - Demokratické mládeže
Keywords: autobusové zálivy; cyklostezky; Intenzita dopravy; jízdní pásy; dopravní komunikace; Zklidnění dopravy; Pardubice; bus bays; bicycle paths; traffic intensity; tradic line; roads; calm tradic