Problematika ochrany chodců při střetu s osobním vozidlem - Poborský, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2006)
Shrnutí současného stavu v oblasti ochrany chodců při střetu s osobním vozidlem včetně testování vozidel impaktory. Přehled používaných systémů a návrh ideálního vozidla vzhledem k ochraně chodce.
The dilemma of pedestrian protection by a collision with the passenger vehicle
Keywords: chodci; ochrana; bezpečnost; Dopravní nehody; bezpečnostní systémy