Analýza užívání doplňků stravy u pacientů s nádorovým onemocněním prostaty - Sokolák, Daniel (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se věnuje užíváním doplňků stravy u pacientů s nádorovým onemocněním prostaty. V teoretické části je popsaná anatomie, fyziologie, patologie a onkologie týkající se prostaty, legislativa doplňků stravy a vybrané účinné látky, které jsou často nabízeny v režimu doplňků stravy. Průzkumná část analyzuje užívání nebo doporučení k užívání jednotlivých doplňků stravy u respondentů, kteří vyplnili online dotazníkové šetření na dvou vybraných populárně-naučných webových portálech na téma rakovina prostaty od 1. 5. 2021 do 30. 11. 2021.
Analysis of the use of dietary supplements in patients with prostate cancer
Keywords: nádorové onemocnění prostaty; diagnostika; terapie; doplňky stravy; legislativa; vitaminy; minerální látky; byliny; prostate cancer; diagnostics; therapy; dietary supplements; legislation; vitamins; mineral substances; herbs