Metody izolace a imobilizace DNA plísní rodu Aspergillus a její analytická detekce - Moťková, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Předložená disertační práce se zabývá detekcí potenciálně aflatoxinogenních plísní rodu Aspergillus. V první části práce jsou optimalizovány a porovnávány metody izolace a imobilizace DNA. Druhá část práce je zaměřena na zavedení elektrochemické detekce hybridizace DNA pro potenciálně aflatoxinogenní plísně rodu Aspergillus.
Methods of isolation and immobilization of Aspergillus DNA and its analytical detection
Keywords: Aspergillus; izolace DNA; uhlíkové elektrody; elektrochemická detekce; hybridizace DNA; Aspergillus; DNA isolation; carbon pastes; electrochemical detection; DNA hybridization