Studie proveditelnosti jako podklad pro ekonomické hodnocení projektu - Čapek, Milan (Univerzita Pardubice, 2005)
V první kapitole je věnována pozornost pojmům projekt, projektové řízení a plánování projektů. Smyslem, využitím a obecnou strukturou studie proveditelnosti se zabývá kapitola druhá. Třetí kapitola pojednává o ekonomickém hodnocení projektů na základě studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů. Na cíle strukturální politiky EU a strukturální fondy je pozornost zaměřena ve čtvrté kapitole. V páté kapitole je zpracována studie proveditelnosti pro projekt Cyklostezky v mikroregionu Novobydžovsko.
The feasibility study as a base for economical evaluation of the project
Keywords: projekty; Projektové řízení; projektový management; studie proveditelnosti; strukturální politika; Evropská Unie; mikroregion Novobydžovsko; hodnocení