Využití robotických stavebnic při výuce předmětu Algoritmizace - Slabý, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce se zabývá návrhem sady úloh pro předmět algoritmizace pomocí robotických stavebnic a počítače BBC micro:bit. Teoretická část obsahuje analýzu stávajícího stavu v oblasti výuky algoritmizace na vybraných vysokých školách, popis robota Kitronik :MOVE mini MK2 a dalších pomůcek potřebných k daným úlohám. Dále práce seznamuje s počítačem BBC micro:bit a jeho možnostmi programování. V praktické části jsou realizovány úlohy se zaměřením na zpracování údajů z robotických senzorů.
Use of robotic kits in teaching the subject Algorithmization
Keywords: algoritmizace; robot; BBC micro:bit; MakeCode; MicroPython; algorithmization; robot; BBC micro:bit; MakeCode; MicroPython