Udržitelnost projektu místní samosprávy - Voleská, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na téma udržitelnosti projektů místní samosprávy. V první části zavádí teoretické pojmy související s problematikou veřejné správy a uvádí základní funkční dělení veřejné správy. V druhé části obecně charakterizuje projekt místní samosprávy a velmi stručně řeší základní otázky související s problematikou projektů. Třetí část práce představuje iniciativu Leader+ a popisuje její zaměření. V dalších partiích textu jsou na konkrétním projektu popsány jednotlivé fáze realizace a je uvedeno, jak postupovat v praxi při založení projektu, jeho analýze. Je zkoumána jeho udržitelnost a následně popsáno, jak provést hodnocení takového projektu.
Sustainability of local government project
Keywords: projekty; analýzy; udržitelnost; historické památky; projects; analysis; sustainability; historical landmark