Sexualita žen po hysterektomii: Scoping review - Kerberová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem této diplomové práce je vyhledat a popsat aktuální studie, které se zabývají vlivem hysterektomie na sexualitu žen, a získat tak informace z relevantních zdrojů o tom, zda může u pacientek po hysterektomii docházet ke změnám jejich sexuality v souvislosti s operačním výkonem. Prostřednictvím scoping review je zanalyzováno 11 studií publikovaných v posledních 10 letech. Na základě zjištěných informací jsou navržena doporučení pro praxi a další výzkum.
Sexuality after hysterectomy: A scoping review
Keywords: hysterektomie; sexualita; sexuální funkce; sexuální dysfunkce; scoping review; hysterectomy; sexuality; sexual function; sexual dysfunction; scoping review