Zařízení proti neoprávněnému používání vozidla - Suchý, Jiří (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou zařízení proti neoprávněnému použití vozidla. V úvodu pojednává o krádežích vozidel. V další části se práce zaměřuje na základní rozdělení zařízení proti neoprávněnému použití vozidla. Seznam rovněž poskytuje přehled o možnostech použití a funkcí zařízení. Pro analytickou část byla použita SWOT analýza. Zachycuje možné slabiny a naopak silné stránky zařízení. Upozorňuje na příležitosti i hrozby. Další kapitola je věnována snímačům a jejich rozmístění s ohledem na maximální ochranu vozu. V závěru práce je zpracován návrh na zabezpečení vozu v praxi.
Devices for blocking an unauthorized use of a vehicle
Keywords: Silniční vozidla; automobilová kriminalita; elektronická zařízení; snímače; SWOT analýza