Problematika brownfields na správním území vybrané obce s rozšířenou působností - Vaněk, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku brownfields. Na počátku se práce zabývá veřejnou správou a jejím dělením na státní správu a samosprávu. Dále jsou uvedeny nástroje pro rozvoj regionů a měst a jsou zde jednotlivě popsány druhy plánování. Následující kapitola se věnuje brownfields, podrobněji popisuje jejich problémy a bariéry revitalizace, ale také jejich výhody a rozdělení. Praktická část se konkrétně zabývá mapováním podvyužívaných lokalit ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Holice. Dále byla provedena podrobnější analýza jednotlivých brownfields pro město Horní Jelení. Výstupem práce je přehled brownfields pro potencionální investory.
Issues of brownfields in the administrative territory of the selected municipality with extended competence
Keywords: brownfields; podvyužité lokality; obec s rozšířenou působností Holice; revitalizace; město Horní Jelení; brownfields; underused sites; municipality with extended competence of Holice; revitalization; city of Horní Jelení