Pyrolýza odpadů - Měřička, Pavel (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá jednou z možností likvidace odpadů, kterou je pyrolýza a poskytuje přehled různých pyrolýzních technologií. Jednotlivé technologie se liší ve způsobu konstrukce a zpracování vstupní suroviny. Dále je kladen důraz na vznikající pyrolytické produkty a jejich další možné využití. V práci je věnována i pozornost stavu zařízení v ČR a stanoviskům jednotlivých zainteresovaných stran.
Pyrolysis of waste
Keywords: pyrolýza; odpady; technologie; biomasa; oleje; pyrolysis; waste; technologies; biomass; oils