Titulatura slovanských vládců v raném středověku - původ a etymologie - Matějková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá titulaturou slovanských vládců v raném středověku stejně jako vývojem slovanských státních útvarů spravovaných těmito vládci. Je popsáno, jaké tituly připadaly vládcům v jednotlivých státních útvarech a co pro ně daný titul znamenal. V závěru je rozebrán význam a etymologie daných titulů.
Titles of Slavic Rulers in Early Middle Ages - Origin and Etymology
Keywords: titulatura; vládci; státní útvary; raný středověk; title; ruler; state formation; early Middle Ages