Význam kryptoměn pro investory a podniky - Novotný, Jiří (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato práce se zabývá tématem kryptoměn a jejich významu pro investory. První část obsahuje teoretická východiska týkající se investic, kryptoměn a technologie blockchain, typů mechanismů konsensu a nákupu a úschovy kryptoměn. Dále se věnuje kryptoměnovým analýzám a hodnotí pozitiva a negativa této formy digitálního aktiva. Druhá část obsahuje charakteristiku zvolených kryptoměn, zatímco třetí část se zabývá jejich analýzou a komparací. Zahrnuje specifické vlastnosti, dobu působení na trhu, tržní kapitalizaci, objemy, zásobu a korelační matice cen. Dále se věnuje investování dle strategie, jako jsou metody LSI a DCA, a srovnává jejich výnosnosti. Poslední část obsahuje doporučení pro investory, kteří chtějí investovat do kryptoměn.
The significance of cryptocurrencies for investors and businesses
Keywords: kryptoměny; investice; finance; decentralizace; zisk; blockchain; cryptocurrencies; investments; finance; decentralization; profit; blockchain