Chrudim - průmyslové centrum a sídlo okresní hospodářské komory - Kratochvílová, Monika (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce popisuje vývoj průmyslového centra Chrudim, od počátků řemeslnické výroby až po nástup průmyslové výroby, poukazuje na důležitost existence Okresní hospodářské komory Chrudim.
Chrudim - industrial centre and district economic chamber seat
Keywords: Chrudim; řemesla; Hospodářská komora; Průmysl