Restaurování poloviny olejomalby s alegorií Jara na západním klenebním náběhu. Refektář bývalého profesního domu (dnešní MFF UK). Malostranské náměstí 25, č.p. 2/III, Praha 1 - Lebedová, Zdenka (Univerzita Pardubice, 2003)
Restaurátorská dokumentace shrnuje údaje o průběhu restaurování části barokní olejomalby na vápenné omítce s vlastním podkladem od Josefa Kramolína. Práce předkládá základní údaje o objektu, zprávu z průzkumu a odkryvu malby, návrh a průběh restaurování, přehled použitých materiálů a doporučený režim památky. Postup restaurátorských kroků dokumentuje obrazová příloha.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; nástěnné malby; techniky nástěnné malby; olejomalba; průzkumy; 18. století; baroko; Kramolín, Josef