Zjišťování rychlostí dopravních prostředků - Šimáček, Zdenek (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá různými způsoby měření rychlostí v silničním provozu. Následovně je vybrán jeden ze způsobu měření a vytvořen jeho rozbor a návrh zařízení, které by měřilo rychlost daným způsobem. Princip měření je založen na určování rychlostí z času, který je potřebný pro projetí měřeného objektu měřeným úsekem. Úsek je ohraničen dvěma světelnými závorami. Jako paprsek závory je použito laserové světlo a modulované infračervené světlo.
Vehicles speed measuring
Keywords: rychlost vozidla; infračervené světlo; metody měření rychlostí; Vehicle speed; infrared light; measuring methods