Vliv korupce na ekonomickou výkonnost regionů ČR - Linhartová Veronika (Gaudeamus, 2015)
Sub-nacionální rozlišení území z hlediska regionální míry korupce může přinést zcela novou dimenzi do oblasti teorií příčin a důsledků regionálních disparit. Hlavní cíl předkládaného příspěvku je formulován v této souvislosti. Skládá se z komparace jednotlivých regionů NUTS II České republiky a současně ověření možného vlivu regionální míry korupce na ukazatele ekonomické výkonnosti. Vymezení regionálních disparit v oblasti korupce je možným přínosem především pro autory protikorupční politiky v zemi.
Impact of Corruption on the Economic Performance of Czech Regions
Keywords: Korupce; region soudržnosti; regionální disparity; Transparency International; Corruption; NUTS II regions; regional disparities; Transparency International