Stanovení optimálního počtu zaměstnanců na pozici strojvedoucí u ČD Cargo, a.s. - Tegzová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zaměřuje na stanovení optimálního počtu zaměstnanců pozice strojvedoucí na provozní jednotce v Ústí nad Labem. První kapitola práce obsahuje teoretické seznámení s analýzou pracovních míst a rolí, metodami této analýzy, plánováním lidských zdrojů a organizací práce. V praktické části je zahrnuta analýza současného stavu zaměstnanců na pozici strojvedoucí. Na základě provedené analýzy jsou vytvořeny návrhy na stanovení optimálního počtu strojvedoucích v ČD Cargo.
Determination of the optimal number of employees on the position of train driver at ČD Cargo, a.s.
Keywords: personální plánování; personální potřeba; turnusová záloha; organizace práce; strojvedoucí; personnel planning; personnel demand; shift deposit; train driver; ČD Cargo